Les obres d´ampliació i millora de la depuradora de Figueres estaran enllestides a finals del proper mes de juliol. Els treballs, que van començar fa un any, preveuen la construcció d´un nou reactor i un decantador secundari que han de garantir la reducció del nitrogen, tal com li exigeix la Unió Europea.

Això ha de permetre "tancar definitivament" el procés d´infracció obert a Europa després que el Tribunal de Justícia europeu dictaminés que la depuradora de Figueres no garantia el tractament adequat de les aigües residuals. L´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) preveu que la nova estació depuradora que hi ha projectada a Figueres sigui una realitat entre l´any 2023 i 2024.

Les actuals instal·lacions es van posar en marxa l´any 1982 i es van remodelar per primera i última vegada el 1993. La depuradora té capacitat per tractar més de 17.000 m3/dia i no només dona servei a Figueres, sinó que també ho fa a Vilafant, els nuclis de Vilatenim i Hostalers de Llers, a més del polígon industrial de Santa Llogaia.

Les obres d´ampliació i adequació de la depuradora de Figueres tenen un cost de 4,9 milions d´euros i a l´ACA li interessa enllestir-les en el termini previst per poder complir amb els requisits europeus.