Del 19 de març al 6 d’abril, tots els veïns i veïnes majors de 16 anys podran votar de forma presencial als diferents punts de votació telemàtica habilitats o a través del web www.tutriescastello.cat per decidir el destí de 125.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal per al 2018.

L’Ajuntament ha ober aquest dilluns 19 de març el període de votació dels Pressupostos Participatius 2018. Totes les persones empadronades i majors de 16 anys podran prendre part de la votació de manera presencial als diferents punts de votació telemàticahabilitats a l’OMAC de l'Ajuntament, la Biblioteca municipal, l’Oficina de Turisme de Castelló, el Centre Emprèn, l’OMAC d’Empuriabrava, el Casal Cívic i l’Espai Jove ‘El Centro’ o a través del web de participació ciutadana www.tutriescastello.cat.

La ciutadania participa activament en la definició dels projectes finalistes

Per aquesta primera convocatòria de Pressupostos Participatius, pionera al municipi, la Regidoria de Participació Ciutadana sotmetrà a votació i decisió popular un total de 20 actuacions seleccionades el passat 6 de febrer en el marc del Fòrum de Priorització Ciutadana.

Durant el període de presentació, els veïns i veïnes van fer arribar més de 600 propostes al consistori; i després de ser valorades i quantificades pels serveis tècnics de l’Ajuntament i ser seleccionades -posteriorment- durant el Fòrum de Priorització, d’aquestes se’n sotmetran a votació un total de 20.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, convida els veïns i veïnes a prendre part del procés i assegura que “des del seu inici, la iniciativa ha superat totes les nostres previsions i expectatives gràcies a la implicació de la ciutadania, fent d’aquesta convocatòria un veritable èxit de participació únic a la comarca”. En la mateixa línia, l’alcalde Salvi Güell afirma que “sigui quina sigui l’elecció popular, estem convençuts que les propostes guanyadores suposaran una aportació significativa per al poble".

L’Ajuntament donarà compliment a les propostes guanyadores del procés

El consistori ha fet una reserva en el pressupost municipal de 2018 de 125.000€ perquè la ciutadania decideixi a quins projectes els vol destinar. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades del 19 de març al 6 d’abril per tal que ja es puguin començar a realitzar. D’entre les 20 accions finalistes cada ciutadà podrà escollir un màxim de tres propostes i en el moment de la votació caldrà identificar-se amb el DNI o el NIE.