Les tutores de 6è de l'Escola Josep Pous i Pagès de Figueres han engrescat els seus alumnes a aprendre a emprendre, posant en marxa un projecte dedicat a un tema que els resulta atractiu: la moda. Per fer-ho possible, el primer trimestre van treballar els coneixements en forma de projecte, un plantejament que ofereix avantatges educatius i un aprenentatge més motivador.

"Vam aprendre les fashion words, a fer diys, a customitzarla roba; vam descriure com anaven vestits els i les mestres a través d'una foto, vam aprendre a mesurar, a treballar en equip, a respectar el torn de paraula i a escoltar-nos els uns als altres", expliquen els nens i les nenes que han participat en el projecte, per al qual es van fixar l'objectiu de fer una desfilada de moda, amb els mestres com a models i la roba confeccionada pels alumnes.

El projecte l'han dirigit les tutores Eunice Mas i Vanessa Jiménez, amb el suport de dues mestres més, Angi Rabat i Empar García.

S'han creat quatre grups de treball, el dels encarregats de decorar la passarel·la; el que s'ha ocupat de dissenyar, arreglar, confeccionar i cosir els vestits; el que ha triat les músiques, i, finalment, un altre grup ha fet la promoció de la desfilada, amb cartells i també explicant classe a classe l'activitat.

Els nens i les nenes comenten que l'experiència ha estat molt especial per a ells i han demanat a les seves tutores que el pròxim projecte pugui ser tan "interessant i divertit" com aquest.Un centre de màxima complexitat

Un centre de màxima complexitat

L'Escola Pous i Pagès és considerada de màxima complexitat. Un 80% de l'alumnat és d'ètnia gitana i la resta són d'ascendència magribina.

El percentatge d'estudiants absentistes és elevat i, per aquesta raó, l'equip de mestres ha buscat la fórmula del treball per projectes per convertir els nens i les nenes en protagonistes dels seus aprenentatges, perquè vagin a classe contents i adquireixin coneixements fent coses que els agraden. "Ha estat un èxit", es feliciten les mestres.