Castelló d'Empúries ha preparat un dispositiu per desmantellar les quatre plantes de gas propà per transformar-les a gas natural. Començarà diumenge a les deu de la nit sota la supervisió dels Bombers i Mossos d'Esquadra, que hauran de treballar amb torxes dins les plantes.

Segons ha informat l'Ajuntament, es tracta d'uns treballs de crema controlada de propà com a pas previ al desmantellament.

Aquests treballs es realitzaran, amb el control dels Mossos d'Esquadra i Bombers, mitjançant torxes dins les quatre plantes de propà GLP 052/054/055/056-17, que quedaran connectades a la xarxa de gas natural de la planta GNL-121 situada a l'oest de l'aeròdrom d'Empuriabrava.

L'operativa començarà al sector 1 (zona Mas Nou) i finalitzaran el dijous 22 de març al sector 4 (zona centre històric).

La segona operativa s'iniciarà el dilluns 2 d'abril a partir de les 22 hores al sector 5 (zona El Temple) i finalitzaran el divendres 6 d'abril al sector 9 (zona Castelló Nou i Zona Industrial El Pla).

L'empresa Nedgia Catalunya ha posat a disposició dels veïns un punt d'informació a l'oficina de turisme de dilluns a divendres.