Els alumnes han estat els veritables protagonistes dels projectes presentats en la 8a edició de Vilafant. Vila Educadora. Al llarg d'aquest matí de dissabte, 17 de març, les escoles Les Mèlies i Sol i Vent, la llar d'infants 7 Pometes, l'Institut de Vilafant, l'Espai Jove, l'Escola Municipal de Música i l'Escola Mare de Déu del Mont han tingut l'oportunitat de mostrar els projectes més singulars que desenvolupen als seus centres, i posant en el centre de l'interès els estudiants.

Els alumnes s'han convertit en ponents i han mostrat d'una forma pràctica, acompanyats per docents, els aprenentatges més innovadors.

Entre els conferenciants, dues figures importants, també: La directora de l'Escola del Far, Rosa Maria Moret, parlant sobre «Els projectes interdisciplinaris en una escola rural-cíclica», i David Bueno, Doctor en Biologia i Investigador de Genètica, que no ha deixat indiferent el públic amb la seva ponència titulada: «Sorpresa! Què li agrada aprendre al cervell?».

Cinc estudiants de 4t d'ESO de l'Institut de Vilafant han destacat per la seva alta qualificació en l'expedient acadèmic i han estat reconegudes per l'Ajuntament, de la mà de l'alcaldessa, Consol Cantenys, i la regidora d'Ensenyament, Marissa Resta. També han premiat el guanyador del concurs de cartells de la trobada, l'alumne de 4t de l'Escola Sol i Vent Marc Soriano Munt.