L'Ajuntament de Figueres s'adherirà un any més a la campanya 'L'hora del planeta', que se celebrarà el dissabte 24 de març arreu del món. Durant una hora (de 20.30 h a 21.30 h), s'apagaran els llums de la Rambla, la plaça Josep Pla, les fonts de la plaça de la Palmera, i la façana de Casa Empordà, amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de prendre mesures contra l’escalfament global i la contaminació atmosfèrica, i estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica.

Amb aquesta adhesió, Figueres es converteix en una de les 7.000 ciutats del món que donen suport global a la lluita contra el canvi climàtic. Segons el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, es tracta d'una "una acció simbòlica, però manifesta una voluntat, un propòsit que a Figueres ja estem portant a la pràctica amb la paulatina substitució de la lluminària tradicional per fonts més sostenibles i amb molta sensibilitat pel que fa a la contaminació abusiva”.

L'Ajuntament de Figueres anima la ciutadania a sumar-se a L'Hora del Planeta apagant els llums i els aparells elèctrics de les seves llars. A més, proposa a tothom que tingui cura del planeta durant la resta de l’any amb la incorporació d’hàbits d’estalvi energètic en el dia a dia i l’adquisició de bombetes i electrodomèstics més eficients energèticament.

L’Hora del Planeta és una iniciativa internacional promoguda pel World Wild Fund of Nature (WWF).