La Policia Local de Llançà va implantar, el mes de febrer passat, un nou servei d'alerta d'emergències destinat bàsicament a les empreses i als comerços de la població que tinguin un local comercial. El servei consisteix en una aplicació per a telèfons mòbils a través de la qual els comerciants podran prémer un botó vermell virtual per activar una alarma en cas d'urgència.

Quan s'activi una alarma, no només es rebrà l'avís en la Central de la Policia Local, i aquesta és una novetat a destacar, doncs també automàticament aquesta alarma saltarà en els patrulles de servei directament ja que estan equipats amb dues tablets; en aquest sentit, podríem dir que som dels serveis policials pioners en poder rebre aquesta alarma al patrulla. Paral·lelament es farà una trucada des de la Central a l'establiment que ens demana ajuda per verificar si l'alarma es falsa o no; a través d'una paraula clau.

L'aplicació servirà només per atendre avisos de comerciants als seus establiments, mai a la via pública ni en altres locals que no siguin els especificats en el formulari d'alta del servei. En aquest sentit, es farà una especial incidència als robatoris amb violència i intimidació, i a les situacions de greu alteració d'ordre públic o d'emergències mèdiques.

A partir dels primers dies de març d'enguany, es va començar a vincular definitivament l'alta al programa policial i baixar l'aplicació els mòbils per fer les oportunes proves, i comprovar que tot funcionés correctament, i actualment ja s'hi han connectat més de 50 establiments comercials de la població i el sistema es troba plenament operatiu.