Uns brètols han tornat a malmetre sis dels tòtems dedicats als consellers destituïts i als 'Jordis' que hi havia a l'estació de tren de Camallera i a la carretera de Vilaür. Es tracta de la tercera bretolada que pateixen aquestes estructures que van elaborar fa uns mesos veïns de Lladó per denunciar la situació dels presos i evitar que la situació "s'oblidi".

Quatre d'ells, els dedicats a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, s'han traslladat recentment a la plaça Independència de Girona. A Celrà, l'alcalde, Dani Cornella, també ha denunciat a través de les xarxes socials que un grup de persones s'han dedicat aquesta nit passada a retirar llaços grocs, pancartes i murals que hi havia en una part del municipi per reclamar la llibertat dels "presos polítics".

Nova bretolada a sis dels deu tòtems elaborats amb palets i dedicats als consellers destituïts i als 'Jordis'. Quatre d'aquestes estructures estaven situades a l'estació de tren de Camallera i dues més a la carretera de Vilaür.

Segons han explicat des de l'ANC de la zona, dissabte a la tarda membres de l'entitat van enxampar in fraganti al jove que s'havia dedicat a arrossegar-les, pintar-les i havia arrencat les lones amb les seves cares. La intenció és ara intentar restituir-les.

Les altres quatre dedicades a Oriol Junqueras, Joaquim Forns, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart s'han traslladat -en el marc de la iniciativa itinerant- a la plaça Independència de Girona.

A Celrà, l'alcalde, Dani Cornellà, ha denunciat a través de Twitter que aquesta nit un col·lectiu s'ha dedicat a treure llaços gros, murals i pancartes per reclamar la llibertat dels "presos polítics" que hi havia instal·lats en una zona del municipi.

Cornellà assegura que es tracta de persones de fora de les comarques gironines que es dediquen a aquest tipus d'accions i que, de fet, se n'han fet ressò a través d'un compte a la xarxa social amb el nom de 'Libera Girona', on reivindiquen que han "alliberat" amb "orgull i satisfacció" els carrers del municipi, que no passaran cap factura al consistori i que, a partir d'ara, "els seus veïns podran gaudir d'un paisatge net i pur". Cornellà ja ha avançat que des del CDR han anunciat que reposaran el material malmès.