El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres restablir la tramitació per a la tercera interconnexió gasista amb França a través de les instal·lacions associades al projecte South Transit East Pyrenees. La interconnexió es duria a terme a través del Pirineu Oriental i té com a objectiu augmentar la capacitat d'interconnexió amb França per contribuir a la millora del subministrament de gas i a la creació d'un mercat energètic integrat a la UE. El projecte ha estat reconegut per la Comissió Europea com a Projecte d'Interès Comú. Consta d'un tram de gasoducte de 106 quilòmetres en el tram català i 120 quilòmetres en el francès. A Catalunya, les infraestructures associades al projecte són el gasoducte entre Martorell-Figueres, entre Figueres i la frontera i l'estació de compressió de Martorell.

Aquestes infraestructures es van recollir en el document de planificació energètica denominat 'Planificació dels sectors de l'electricitat i gas 2008-2016- Desenvolupament de les Xarxes de Transport', aprovat el 2008 però que al 2012 va quedar en suspens per assegurar l'equilibri financer en el sector del gas.

El govern espanyol espera que el subministrament energètic experimenti una notable millora amb l'entrada en funcionament de l'STEP ja que es diversificarà els aprovisionaments i permetria fer front davant un tall eventual en el subministrament de gas natural liquat a les plantes espanyoles.