Els danys causats a la reforma del front marítim de l'Escala amb el darrer temporal han generat fortes crítiques per part dels grups a l'oposició (PDeCAT, ERC i PP). Govern i oposició es van creuar múltiples retrets en un tens debat al ple municipal celebrat dimarts. El Govern admet que no es va executar correctament, tot i que està satisfet del conjunt de l'obra. L'oposició, en canvi, considera que el disseny no era l'adequat ni tampoc el seguiment a l'obra.

El PDeCAT va ser el partit més crític. El regidor Robert Bosch va manifestar que «al nostre entendre és un projecte mal dissenyat i això és opinable, mal planificat i també això és opinable, i mal executat i jo crec que això és indiscutible». Per Bosch, el disseny ha ajudat força a fer que passés perquè és l'únic punt del litoral on s'han produït danys. A més, considera que s'hauria d'haver restringit l'accés a la Punta. «Per esbotzades hi hem anat tots, però amb mitja paret del passeig a terra no».

El regidor d'ERC, Carles Carlà, va afegir que «el volem és que siguem capaços de crear un mecanisme perquè això no torni a passar» i va demanar si des de l'Ajuntament ja es tenia constància que allò s'estava fet incorrectament. A més, va lamentar la mala imatge que ha generat.

Per part del PP, Joan Ball-llosera, va insistir que el sistema no era l'adequat per un front marítim on la «força de la naturalesa és tremenda i més quan fa llevant» i va manifestar que estan convençuts que aniran caient totes les peces.

El regidor d'Urbanisme, Josep Bofill, va admetre que «està clar que hauríem d'aconseguir que les coses no es trenquin» però va dir que el malmès representa un 2% de l'obra i que en un projecte si aconsegueixes que s'executi el 95% del que s'ha redactat ja es considera un bon projecte. A més, els va recordar que tots tenen responsabilitats i que «abans d'acusar ens podem mirar una mica el melic».

L'alcalde, Víctor Puga, es va manifestar en la mateixa línia i va admetre que «és evident que no estem satisfets amb el 100% del projecte, però sí en termes generals» i va insistir que l'oposició també té la seva responsabilitat en referència a la no presència d'alguns regidors a les sessions informatives.

El temporal de dijous passat va aixecar 18 peces de formigó que coronen el mur de la Punta, dues lloses i quatre peces superiors dels bancs de formigó.