L'equip de Govern de Figueres ha aprovat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el cineasta Ventura Pons per a finançar la reforma de l'antic cinema Las Vegas. El promotor del projecte preveu inaugurar l'equipament el proper 6 d'abril amb la projecció de la pel·lícula 'Miss Dalí', que va rodar a la ciutat i a Cadaqués (Alt Empordà) fa mesos. El document, que avui s'ha donat a conèixer en comissió informativa, contempla una aportació municipal de 350.000 euros dels 1,7 MEUR que val la rehabilitació i que l'espai tingui altres usos per a la ciutat. No inclou, per ara, l'opció a compra però l'equip de govern està treballant en un altre conveni per fer factible aquesta possibilitat. El projecte preveu dividir la sala de cinema (que tenia capacitat per a un miler d'espectadors) en quatre. S'hi projectaran pel·lícules en català i en versió original subtitulada.

Figueres ha donat llum verda al conveni per finançar la reforma de l'antic cinema Las Vegas i promoure que l'equipament tingui usos públics com ara concerts, congressos o conferències. El document es va aprovar a través d'un decret d'alcaldia el passat 28 de febrer.

L'acord, entre l'Ajuntament i Propostes Visuals SL (que gestiona Ventura Pons), estableix que Figueres aportarà 350.000 euros dels 1,7 MEUR que costa la reforma. A canvi, el consistori en podrà fer ús com un espai més d'arts escèniques de la ciutat. La previsió és que les obres acabin en les properes setmanes i que s'inauguri el proper 6 d'abril amb la projecció del film 'Miss Dalí', que el cineasta va gravar a la ciutat -i a d'altres punts de la comarca com Cadaqués- fa mesos. L'estrena també comptarà amb la presència dels actors de la pel·lícula i s'organitzaran actes paral·lels.

Tot i que inicialment s'havia anunciat que el conveni inclouria l'opció a compra per part de l'Ajuntament, fonts municipals han explicat que, finalment, no s'hi ha inclòs aquesta possibilitat, que s'està "estudiant" en un altre conveni. Ventura Pons va llogar l'edifici -ubicat al carrer Sant Pau- al seu propietari i l'ha dividit en quatre sales amb capacitat per a prop de 800 persones. La sala principal i la més gran, al primer pis, hi haurà 470 localitats. També hi haurà altra sala per a 140 persones, una per a 100 i a una de més petita concebuda com una mena de "cineclub" per a 70 més. L'objectiu és projectar-hi pel·lícules en català i en versió original subtitulada.

La sala de cinema més gran de la província

El cinema 'Las Vegas' es va inaugurar el 19 de desembre del 1964 i ho va fer amb la projecció de la pel·lícula 'La caída del imperio romano'. Tenia capacitat per a més d'un miler de persones a la platea, 512 al club i 402 a la zona de l'amfiteatre, a banda de comptar amb el projector més modern de l'època. Tot plegat el convertia en la sala més gran de la província de Girona.