Després d'una inspecció per part de l'arquitecte director de l'obra, en què s'ha constatat que les peces no estaven col·locades amb tots els reforços que marcava el projecte, l'Ajuntament de l'Escala ha decidit reclamar a l'empresa constructora que es faci càrrec de la reposició de les peces de coronació del mur.

Durant l'obra l´arquitecte director i l´aparellador municipal ja van fer constar en dues actes de visita regular que algunes peces s´estaven col·locant amb 4 barres d'acer de connexió amb el mur, en lloc de les sis previstes al projecte, cosa que l'empresa es comprometia a rectificar. També es van donar instruccions escrites a l´empresa per reomplir amb resines les juntes que quedaven entre les peces de coronament i el mur de pedra existent. En l'inspecció feta aquest matí, però, s'ha comprovat que això no va ser així i que les peces aixecades només tenien 4 barres. A més, s´ha pogut comprovar que la longitud dels ancoratges col.locats per l´empresa, d´uns 8-10cm, difereix notablement de la prevista en el projecte (25-30cm).

Malgrat que aquest temporal de llevant ha estat dels més forts dels darrers anys -encara hi ha un avís vigent del Servei de Meteorologia de Catalunya per ones de fins a 8 metres a la Costa Brava-, l'arquitecte director de l'obra considera que les peces no s'haurien aixecat si s'haguessin adoptat totes les mesures tècniques i d´ancoratge previstes al projecte i s´haguéssin seguit totes les instruccions addicionals que sobre aquest punt es van notificar per escrit a l´empresa durant la fase d´execució de l´obra.