L'Ajuntament de Figueres ha començat aquesta setmana les obres de reurbanització del carrer La Jonquera, previstes en el Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric juntament amb les obres de reurbanització dels carrers Barceloneta (que es van iniciar el mes de novembre), Ample i Peralada, que s´adjudicaran aquesta primavera. El cost dels treballs és de 544.469 euros, un 50% dels quals estan subvencionats per la Generalitat amb el Pla de Rehabilitació del Centre Històric.

El carrer de la Jonquera es transformarà en una plataforma única amb pedra natural, la mateixa pavimentació que hi ha al carrer de la Muralla, la plaça de les Patates i la plaça de l'Ajuntament. També es renovaran els serveis d´aigua i clavagueram, es soterraran les línies de telefonia i es renovarà el mobiliàri urbà.

El calendari d´obres preveu que els treballs finalitzin el 30 d´octubre repartits en dues fases, el primer tram del carrer Jonquera, des de la plaça de l´Ajuntament fins al carrer Muralla, es realitzarà entre el 26 de febrer i el 30 de juny per estar enllestit per a la temporada d´estiu, i en el tram entre el carrer Muralla i la plaça Isabel II s´hi actuarà entre el 3 d´abril i el 30 d´octubre.

Paral·lelament i dins el mateix Pla de Rehabilitació del Centre Històric, l'Ajuntament ha obert una línia d'ajuts per a la rehabilitació de façanes, millora de l´eficiència energètica d´edificis, renovació de tancaments i cobertes, i obertura de nous establiments en aquest sector.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afirma que la reurbanització d´aquests darrers carrers, Jonquera, Ample i Peralada, i la plaça de l´Escorxador que culminen el projecte de rehabilitació del centre històric, suposaran una completa transformació i millora del centre, i anuncia que el govern municipal continuarà aquest 2018 amb un nou Pla de Rehabilitació de l´Eix Sant Pau Centre que busca ampliar el centre fins la plaça de l´Institut millorant tot l´eix del carrer Sant Pau amb el mateix model de subvencions per a la rehabilitació de façanes, millora d´edificis i obertura de nous establiments.