El 30 de novembre del 2014, el nucli antic de Vilamalla va resultar especialment afectat per l’aiguat que va caure a la comarca. Arran d’aquests fets, l’Ajuntament va formalitzar l’encàrrec de diagnosticar el problema de la inundabilitat del nucli antic i plantejar possibles solucions. Es tracta del projecte de drenatge del col·lector oest, amb un pressupost de 344.000 euros.

El projecte contempla la construcció d’un canal interceptor situat al marge sud de la carretera GIV-6229 que reculli les aportacions de l’escorrentiu d’aquesta zona i que les condueixi fins a una nova obra de fàbrica que s’hauria de construir en substitució de l’esxistent que connecta amb el rec natural situat al costat del cementiri.

Es proposa construir un col·lector interceptor exprés situat al costat oest del nucli urbà de Vilamalla, que intercepti i reculli les aportacions procedents de la carretera GIV-6229, del camí de Creixell i del camí del Poll, i les condueixi en direcció nord fins a la llera d’un rec natural existent, afluent del rec del Pla. Aquesta actuació, segons el projecte, ha d’anar acompanyada de les actuacions complementàries als camins interceptats i a la carretera, a més del condicionament de la llera del rec receptor.

També, es proposa construir un col·lector exprés al costat sud del nucli urbà de Vilamalla que intercepti i reculli les aportacions procedents del camí de la Garriga, del camí de Palau i les procedents de la zona del Serrat i les condueixi cap al seu punt de desguàs a la llera de la riera a la zona dels horts del poble. Aquesta actuació, segons el projecte, ha d’anar acompanyada del condicionament d’un rec auxiliar existent entre el camí del Poll i el camí de la Garriga i el condicionament dels trams de camins interceptats.