El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina aquesta setmana, entre aquest dilluns 26 de febrer i el diumenge 4 de març, una campanya policial de controls de camions i de furgoneta. Aquesta actuació per controlar els camions a les carreteres i carrers és d'abast europeu i està impulsada per l'Organització Internacional de Policies de Trànsit (TISPOL).

L'SCT participa en aquesta campanya europea i la coordina amb les policies de trànsit de Catalunya. A més, paral·lelament, també se centrarà en el control de les furgonetes.

En el marc d'aquesta campanya es controlen els factors de risc com la velocitat, l'alcohol i drogues, les distraccions, elements de seguretat passiva així com les característiques del vehicle (excés de pes, seguretat de la càrrega, possibles defectes tècnics ..) i el temps de conducció i descans del conductor (control del tacògraf). També es comprova que la documentació del vehicle i del conductor sigui la correcta.

L'any passat en la campanya de controls a camions i furgonetes que es va dur a terme també durant el mes de març es van detectar 4.957 infraccions en els vehicles inspeccionats.

Aquesta és la tercera de les disset campanyes de control i vigilància previstes pel 2018. Prèviament, se n'ha fet una de control d'alcohol i altres drogues i una altra de control de seguretat passiva.