La Sala B del Luz de Gas de Barcelona va acollir dimecres passat la Festa dels Entramuntanats de Barcelona, en el decurs de la qual es van celebrar els 24 anys de l'associació amb la tradicional entrega del Premi Entramuntanat de l'Any, que en aquesta edició va anar a l'Institut d'Estudis Empordanesos.

La seva Presidenta, Anna Ma Puig Griessenberger, i les vocals de la Junta, Laia Muntaner i Mariona Seguranyes, van ser les encarregades de rebre el guardó en un acte en el que també vam comptar amb la presència del cantautor figuerenc, Joanjo Bosk, acompanyat de Lluís Figueras, que van oferir al públic present una mostra del seu darrer treball 'Camí d'Aigua'.

Els assistents van poder gaudir d'un càtering on destacaven productes empordanesos com les anxoves i seitons de Marpla de Roses, els làctics del Mas Marcè de Siurana i la Granja Sués de Vilanova de la Muga, embotits de Can Pelai de Sant Climent Sescebes i el Graner de Figueres, Brunyols del Parc-Bosc de Figueres, vins del Celler Espelt i Empordàlia, per acabar brindant amb cava del Celler Oliveda.

Els Entramuntanats de Barcelona són una associació cultural, sense ànim de lucre, que té com a objectiu la difusió de 'l'empordanisme' a la capital de Catalunya. Entre les seves activitats destaquen la quina que celebren la primera setmana de desembre i organitzar, o fer costat, a les diferents presentacions d'autors empordanesos que es desplacen a Barcelona.

La pròxima trobada serà al mes d'abril i està previst fer la presentació del llibre. 'La Història de la Fotografia a l'Empordà. La fotografia que fa història', editat pel mateix Institut d'Estudis Empordanesos.