En només una setmana la barrera del pas a nivell del tren a Figueres ha hagut de ser reparada dues vegades. En l'últim cas, un conductor d'un vehicle va xocar contra la barrera, que va haver de ser reparada d'immediat.

Els fets van passar abans d'ahir pels volts de dos quarts de dotze de la nit quan un vehicle va destrossar la barrera del pas a nivell de l'avinguda Vilallonga. El conductor va avisar de l'incident als serveis d'emergència que, en arribar al lloc, el van sotmetre a la prova d'alcoholèmia. El resultat va ser negatiu.

La circulació va estar restringida i la Guàrdia Urbana va regular el pas de vehicles fins que, una hora més tard, pels volts d'un quart d'una de la nit, la barrera es va donar per reparada i es va restablir la circulació pel pas anivell, que ahir al matí ja funcionava amb total normalitat.

Els dos incidents es van produir durant la nit del dijous amb només una setmana de diferència. El passat 15 de febrer pels volts de quarts de dues de la matinada un camió va destrossar el sistema d'accionament de la barrera del pas a nivell, un accident més aparatós que el d'abans d'ahir.

Aleshores, el conductor va marxar del lloc dels fets, tot i que va trucar unes hores més tard per indentificar-se. La reparació de fa una setmana es va allargar durant 12 hores i el trànsit no es restablia fins passades les tres de la tarda.

En canvi, les destrosses ocasionades per l'accident d'ahir es van poder reparar en poc més d'una hora, per la qual cosa l'impacte en la circulació de la ciutat va ser menor.

Via principal de la ciutat

L'avinguda Vilallonga és una de les vies principals d'entrada i sortida de la ciutat, per la carretera de Roses, la C-260, encara en obres. A més, el pas a nivell de Figueres és en un punt cèntric de la ciutat. Anteriorment també ha patit destrosses en temporals de forta tramuntana així com avaries elèctriques que han obligat a tancar el pas de vehicles.