La maquinària de la nova edició dels Premis de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació està en marxa. Les escoles i els instituts de l'Alt Empordà ja han inscrit alumnat per participar en aquesta convocatòria, que aquest 2018 és la setena edició per a la categoria de Primària (6è) i la quarta en la categoria de Secundària (3r).

El 3 de març tindrà lloc, a la seu del Servei Educatiu de l'Alt Empordà, l'acte que reuneix els alumnes designats per cada centre a fer les redaccions.

Els estudiants de 6è han d'escriure un text narratiu a partir d'un fragment introductori que incentivarà la seva imaginació i creativitat amb les lletres. Els joves de 3r d'ESO han de construir un text periodístic a partir d'una fotografia publicada al Setmanari Empordà.

La selecció dels treballs guanyadors es fa a proposta d'un jurat, nomenat pel Servei Educatiu de l'Alt Empordà i el Setmanari Empordà, organitzadors de la iniciativa. Els noms dels estudiants premiats es donaran a conèixer en l'acte públic de lliurament de premis, el 21 de març, a les 6 de la tarda, a l'Auditori dels Caputxins de Figueres.

En la cerimònia, el periodista Eric Hauck pronunciarà una conferència entorn de la seva experiència com a reporter de premsa escrita i d'altres facetes de la seva professió.

Per a cada categoria, s'estableix un primer premi, de 200 € en material escolar; un segon, de 100 € en material escolar; un tercer, de 75 € en material escolar, i dos accèssits, amb una selecció de llibres de regal per a cada un.

En l'organització d'aquests premis, col·laboren l'Ajuntament de Figueres, Llibres Text, el Consell Comarcal, BibliotecAE i l'Editorial Barcanova.