La portaveu del Partit Popular Català a l´Ajuntament de Figueres, Maria Àngels Olmedo, ha reafirmat aquest dimarts, 20 de febrer, el compromís del partit adquirit el 2017 perquè els Pressupostos Generals de l´Estat del 2018 incloguin una partida per a la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí, a Figueres. "El nostre compromís segueix intacte i per tant, seguim treballant perquè els PGE siguin aprovats en el temps més breu possible i que en ells hi figuri la partida de 250.000 euros via subvenció nominativa a l´Ajuntament de Figueres", ha assegurat.

En aquest sentit, Olmedo ha recordat "gràcies a les negociacions del Partit Popular de Girona amb el Govern d´Espanya, els PGE del 2017 incloïen una partida nominativa de 250.000 euros per part del Ministeri d´Educació, Cultura i Esport, per a les obres de rehabilitació". "Les partides nominatives van directament lligades al projecte que l´Ajuntament presenti sobre les obres, i en aquest cas la documentació presentada per part del l´Ajuntament davant del Ministeri no s´adequava als requisits necessaris d´obligat compliment perquè se li pogués atorgar la subvenció", ha afegit.

Així mateix, Maria Àngels Olmedo ha explicat que "en un informe de l´arquitecte municipal s´assegurava que les obres no s´iniciarien fins al 2018, quan si una subvenció és del 2017, no pot ser donada per a un projecte que no s´executarà durant l´any en què ha estat concedida". "I a l´Ajuntament se li va notificar que no complien els requisits però tot i així, no van rectificar per tal de poder continuar amb els tràmits i rebre la subvenció", ha lamentat remarcant que "si la subvenció que constava en els PGE del 2017 no es va fer efectiva és únicament per culpa del retard de l´Ajuntament en l´execució de les obres".

Finalment, la portaveu del PPC a Figueres ha qualificat "d´oportunista" la moció que va presentar el PDeCat al Senat demanant una partida de 500.000 euros per a aquestes obres. "Fer creure a la gent que el PP i el Govern d´Espanya no estan compromesos amb aquest projecte és un intent de manipular la realitat", ha conclòs.