Els comerciants del carrer de la Jonquera han demanat a l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, a través d'una instància, que les obres d'adequació del vial on tenen els seus negocis no es comencin aquest mes sinó que s'ajornin fins després de la temporada estival. La seva petició és que els treballs, licitats recentment, s'inicïn a l'octubre.

En un comunicat de premsa, els comerciants, que s'han constituït com a associació, exposen: "En el tram de vianants del carrer de la Jonquera (des de la plaça de l'Ajuntament fins al carrer Canigó) s'hi ubiquen 21 comerços de tota mena, que donen feina a unes 75 persones aproximadament. La temporada amb més activitat va de Setmana Santa fins a final de setembre".

"Perjudicis econòmics, pèrdua de llocs de treball i algun tancament"

"Perjudicis econòmics, pèrdua de llocs de treball i algun tancament"

En aquest sentit, hi afegeixen: "És voluntat de l'Ajuntament executar les obres a partir de la setmana vinent, començant per la plaça de l'Ajuntament i sense data garantida de finalització, afectant una bona part o la totalitat de la temporada turística. Aquest fet ens comportarà molt probablement grans perjudicis econòmics, amb la conseqüent pèrdua de nombrosos llocs de treball i potser al tancament definitiu d'algún establiment".

El 100% de comerciants s'ha posat d'acord per demanar a l'alcaldessa que les obres es comencin a partir del final de la temporada, en concret a l'octubre. "Consultada l'empresa adjudicatària, ens ha confirmat que sí que es viable executar les obres tal com demanem i que és voluntad única de l'Ajuntament acceptar-ho", s'esperonen els comerciants.