Un grup de dones musulmanes ha creat l’Associació Salam, una nova entitat escalenca que busca ajudar a integrar les dones nouvingudes a aquest municipi altempordanès, segons van explicar diumenge passat a la tarda, en la presentació que va tenir lloc a la sala polivalent. Les seves promotores, que són cinc dones musulmanes, faran diverses accions i promouran projectes per tal d’aconseguir-ho. L’acte de diumenge, que va omplir la sala polivalent, va acabar amb una degustació de diferents plats de la cuina magribina, que van aportar diverses representants de la nounada entitat.

Oberts a tothom

L’associació considera imprescindible que mares i fills estiguin integrats a la societat on viuen per tal de tenir ben formades les noves generacions. Justament, la llengua és un dels punts on cal treballar més i, per això, faran cursos d’aprenentatge i altres activitats per interactuar entre les persones.

L’entitat està oberta a qualsevol dona que arribi a l’Escala i necessita ajuda per integrar-se. Salam és una paraula àrab que significa pau i, entre els musulmans, s’utilitza com a salutació.

Les promotores d’aquesta entitat de musulmanes han volgut inspirar-se, per tant, en la pau per reclamar el sentiment d’unitat, mig any després dels atemptats de Barcelona i Cambrils i que van generar gran consternació arreu del país, també, al municipi de l’Escala.