La justícia militar té oberta la investigació de dos presumptes casos d'assetjament sexual en el si de les Forces Armades soferts per dues dones soldat en casernes de Girona i Palma de Mallorca, segons han confirmat a Europa Press fonts del Ministeri de Defensa.

El primer dels casos va tenir lloc en el Regiment Arapiles 62 de Girona i part de la denúncia d'una soldat a un cap i un altre company soldat per assetjament professional i sexual.

El cas va transcendir l'octubre del passat any quan la soldat va decidir no sol·licitar la renovació professional en les Forces Armades. Llavors, el seu capità va preguntar els motius que el portaven a aquesta decisió i la soldat li va relatar el presumpte cas.

Davant aquesta denúncia, el capità va informar al Cap d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra (JEME), general Francisco Javier Varela, per a l'obertura d'un expedient disciplinari a tots dos militars. Va ser informada llavors la fiscalia i el titular del Jutjat Togado Militar Territorial número 31 de Catalunya ha acordat la incoació de diligències prèvies per esclarir els fets.

En concret, el jutge militar estudia si els fets poguessin ser constitutius de delictes d'abús d'autoritat o relatius a l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques, previstos i castigats en els articles 47, 48, 49 i 50 del Codi Penal Militar.