L'empresa Funnyway, que compleix un mes de vida però deu anys d'experiència amb segways a Empuriabrava, amplia els seus serveis. A l'establiment, ofereixen rutes amb Segway per grups de fins a vuit persones, i que poden anar des dels 20 minuts fins a les 3 hores amb preus que oscil·len des dels 15 fins als 55 euros. Fins fa uns dies l'empresa, que està al càrrec de dos germans, l'Alexander Kozlov i la Gala Kozlova, portava el nom de Segway Costa Brava. En veure que ja tenien clientela fixa, que volien ampliar la línia de negoci i que no volien pagar les taxes que comporta estar franquiciats, van decidir obrir la seva pròpia empresa que té la seu a Empuriabrava. De les rutes que ofereixen, la que més bé funciona és, precisament, la de Castelló.La basílica és parada obligatòria

En un trajecte que dura aproximadament 1 hora i que val 35 euros, els visitants poden visitar el centre històric de Castelló d'Empúries sobre les rodes d'un segway.

L'aventura sempre comença al passeig d'Empuriabrava, on els instructors ensenyen als alumnes com fer anar l'aparell. En començar la ruta, es va seguint la Muga fins al pont vell de Castelló, passant per la residència fins a arribar a la Basílica, on es fa una parada obligatòria per descansar i fer turisme. En emprendre la tornada, es passa pel papallonari Butterfly Center, i es torna a Empuriabrava. Fer aquesta ruta serveix per entendre el turisme d'una manera diferent, i per descobrir racons curiosos de Castelló.

A part d'aquesta ruta, n'hi ha d'altres de disponibles per a totes les edats i condicions: una pel centre d'Empuriabrava, una altra pels canals, una excursió fins a municipis propers, entre altres. La tranquil·litat que ara els deixa descansar, als mesos d'estiu s'esvaeix. “Tenim molt de client francès, alemany, anglès i holandès. Els espanyols, en canvi, venen quan s'acaba l'estiu”.

Els propietaris apunten uns consells que cal tenir en compte a l'hora d'utilitzar l'aparatologia: estar sempre atent a les instruccions del guia, col·locar-se en línia amb els altres membres, procurar no tocar voreres ni cap element amb les rodes i, sobretot, cuidar el material, ja que és car. De mitjana, un segway pot costar 9.000 euros, 1.500 euros dels quals només són per costejar les bateries.Altres propostes elèctriques

Per a aquells que no vulguin anar amb Segway, a Funnyway també poden trobar-hi altres propostes amb motor elèctric. Estem parlant de cotxes elèctrics per nadons a partir de sis mesos, patinets i bicicletes elèctriques, o fins i tot pistoles o ulleres en 4D, que importen de la Xina i Hong-Kong.

A Funnyway tenen la voluntat d'oferir el seu servei a mida de les necessitats de cada client. Per això, i gràcies a l'adquisició d'una nova furgoneta grossa, el grup està obert a obrir noves rutes. Només es necessita la demanda d'un client per fer l'estudi del terreny, carregar els segways i, així, convertir una idea en realitat.