La Junta de Govern Local de la Jonquera va aprovar la setmana passada licitació dels treballs per dragar els sediments que hi ha acumulats al riu Llobregat. Les tasques s'han adjudicat a l'empresa Excavacions Sergi, S.C. per un import de 59.952,45 euros (IVA inclòs), i permetran solucionar la problemàtica dels sediments acumulats al torrent. En aquest sentit, es dragaran les cinc zones en què es divideix el riu, que sumen un total de 700 metres.

Per fer-ho, s'actuarà amb el màxim rigor mediambiental: abans de les tasques es farà una pesca elèctrica per tal de retirar els peixos que hi ha i evitar la mortalitat dels peixos autòctons. Aquests es retornaran al riu Llobregat en el lloc que determini un tècnic especialista.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Picornell, explica que l'actuació és "imprescindible per preservar l’ecosistema propi del riu, i per garantir la seva viabilitat hidràulica”. En aquest sentit, avança que l’objectiu de l’equip de govern és “recuperar l’aspecte original de la llera per tal de revitalitzar un patrimoni i un actiu natural icònic de la vila que amb el pas dels anys ha anat deteriorant-se”.