El jove figuerenc Ignasi Folch Casanovas, que cursa 2n de Batxillerat a l'Institut Olivar Gran, ha estat un dels cinc estudiants de la demarcació de Girona que han guanyat la prova teòrica de l'Olimpíada de Biologia, que s'ha celebrat a la Universitat de Girona. El seu bon paper l'ha portat a participar, tot seguit, juntament amb vint joves de tot Catalunya, en la prova pràctica, a la Universitat de Barcelona.

"Per Barcelona, ha anat molt bé. Vam fer una tinció de gram, unes sembres en plaques de petri i un examen de citologia i de biomol·lècules. Però el nivell és molt alt, tant de la prova com dels competidors, així que no se si passaré a la fase Nacional", explica l'estudiant.

La proclamació dels guanyadors i el lliurament de premis es fa aquest 16 de febrer en el marc d'un acte a l'Institut d'Estudis Catalans. Els joves que hagin superat aquesta fase, assistiran a la final estatal a Badajoz, del 12 al 15 d'abril. Els primers classificats representaran Espanya a la Fase Internacional i els segons classificats ho faran a la Fase Iberoamericana.

L'Olimpíada de Biologia de Catalunya té com a objectiu principal estimular i implicar als estudiants de Batxillerat en el desenvolupament d'aquesta ciència, atès que resulta impossible comprendre la vida, analitzar els seus problemes i plantejar solucions sense un coneixement adequat de les principals qüestions biològiques, per exemple en aspectes com la contaminació ambiental i el canvi climàtic, la biotecnologia, la conservació de la biodiversitat, i el diagnòstic i tractaments de malalties, entre molts altres.

Fa tot just un any, aquest setmanari entrevistàvem Ignasi Folch com a "boig de les ciències". La Fundació Catalunya La Pedrera el va seleccionar per participar, juntament amb 23 estudiants més de tot Catalunya, en el programa «Bojos per la Bioquímica».