Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium Cultural, va assistir a l'Assemblea anual de socis d'Òmnium Alt Empordà que es va celebrar el diumenge 11 de febrer i que va reunir més de 70 persones.

Mauri va recordat les paraules de la darrera carta del president de l'entitat, Jordi Cuixart: "Seguirem sent el punt de trobada, l'espai amable, el darrer pont de diàleg quan sembla que tot s'ensorra, l'esperança infinita, que sempre ha caracteritzat Òmnium". En una intervenció oberta al públic ha demanat no normalitzar la repressió, implicar-se més que mai i construir plegats amb els valors que caracteritza l'entitat de llengua, cultura i país. "Hem passat de salvar els mots a salvar els drets" ha dit Mauri, que ha recordat que l'aplicació de l'article 155 va contra els grans consensos de país.

Durant l'Assemblea, van presentar la memòria d'activitats del 2017, un exercici marcat pels preparatius i posterior celebració del referèndum de l'1 d'octubre i per l'empresonament del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. També van presentar el pla de treball per al 2018 que, a més de treballar per la llibertat de Cuixart i els altres presos polítics, també inclou els projectes propis que han caracteritzat l'entitat els últims anys com l'A Tota Veu, el VOC o el Cicle de lectura comentada de textos literaris. "Parlar més i arribar més lluny és l'objectiu per aquest 2018", va remarcar el president d'Òmnium Alt Empordà, Lluís Casadellà.

El pressupost aprovat per aquest 2018 és de 30.600 euros. Com va recordar Marcel Mauri, l'entitat no rep cap subvenció de la Generalitat de Catalunya.