El Carnaval també arriba al municipi de la Jonquera, amb un cartell ple d'activitats interessants per al divendres dia 9 i el diumenge 11 de febrer. El primer dia serà el divendres. Començarà a les deu del matí amb la rua de Carnaval de la Llar d'Infants Terra de Vents.

Sortirà des de Can Laporta i el recorregut s'estendrà fins a la plaça Àrias Comelles, i després es farà tot a la inversa. Més tard, a un quart de quatre, se seguirà amb les desfilades infantils donant pas a la rua de Carnaval del CEIP J. Peñuelas, un acte en el qual col·labora l'AMPA.

De cara al diumenge dia 11 de febrer, la jornada començarà a tres quarts de dotze, amb la concentració a la plaça de darrere de l'Església. Tot seguit, a les dotze del migdia, es farà la cercavila de Carnaval amb l'acompanyament dels Xanquers i els Tambors de l'Albera.

A continuació, a dos quarts d'una, serà el torn de l'espectacle d'animació infantil a càrrec de Fefe i Companyia, que es farà davant de La Societat.

Un dinar per agafar forces

Per agafar forces, a les dues començarà el dinar popular a la Sala de la Societat. Aquest acte serà obert a tothom i gratuït per a aquells que portin disfressa. Qui no vagi disfressat, també podrà menjar pagant 3 euros.

Els organitzadors, que són la comissió de Carnaval del 2018, han proposat un menú molt senzill al gust de, pràcticament, tothom: amanida i arròs, fruita, aigua, pa, vi, galetes i garnatxa. Des de l'organització, els agradaria recordar tres matisos per tal del bon funcionament d'aquest dinar. El primer és que tothom ha de portar els gots, els plats i els coberts de casa seva.

El segon, que no es podrà treure el menjar a fora del recinte de la Sala de la Societat, ni recollir-lo amb olles o carmanyoles. El tercer i últim recordatori és que els membres de l'organització oferiran el dinar fins que s'acabi la “perolada” cuinada, i no es fa responsable que alguna persona se'n quedi sense.

Finalment, l'últim acte programat pel Carnaval de la Jonquera serà a les cinc de la tarda i és d'entrada gratuïta. Es tracta del ball de Carnaval a càr­rec de l'Orquestra Tropical, també a la Sala de la Societat.

A la mitja part del concert, hi haurà un concurs de disfresses en el qual es premiaran dues categories diferents. Per una banda, el reconeixement de la millor disfressa individual, tant d'infantil com d'adult. El segon reconeixement seran sis premis als millors grups, amb dos o més membres. S'ha de tenir en compte que només podran optar als premis aquelles persones que vagin disfressades i que es trobin dins la Sala de la Societat durant la primera part del ball.