L’Ajuntament de Vilafant, en el marc de la permuta amb el Bisbat de Girona, ha adquirit la finca ocupada per l’edifici de l’antiga rectoria. Es preveu destinar aquesta edificació a l’ús públic, per tal de contribuir a les mancances d’equipaments al municipi. Aquest fet comportarà actuacions importants de rehabilitació estructural i funcional de l’edifici. Per aquest motiu, ha convocat un taller participatiu que tindrà lloc el proper dimecres 21 de febrer de 2018, a partir de les 19h als baixos de la Rectoria.

El projecte de rehabilitació ha requerit d’una anàlisi arquitectònica del mateix per tal de valorar quin ventall d’usos s’hi poden implementar a vista de les característiques constructives i les dimensions de les diferents estances.

El projecte de reforma i adequació parteix de tres premisses inicials: Es preveu que l’equipament es destini a usos compartits, i no a usos de caràcter exclusiu per a un col·lectiu o grup determinat. La rectoria actual disposa d’un garatge que serà eliminat. Esdevé un element sobreposat i la seva eliminació permetrà no condicionar el pati exterior. En el marc de la permuta s’hi inclou el compromís de reservar un espai de despatx parroquial.

El projecte de rehabilitació s’acompanya d’un procés de participació ciutadana. Mitjançant aquest procés es promouran diferents canals i espais d’informació? i diàleg oberts a la participació? dels veïns i veïnes de la vila interessats en opinar sobre els usos i les característiques del nou equipament públic.

L’objectiu del procés de participació ciutadana rau en recollir valoracions i propostes que l’Ajuntament prendrà? en consideració? a l’hora de desenvolupar el projecte de rehabilitació?.

El procés participatiu s’estructura en dues grans fases: Una fase inicial (prèvia a l’elaboració d’una proposta de rehabilitació) que es canalitza a través d’un qüestionari de diagnosi en línia. Va romandre actiu al web municipal del 27 de novembre de 2017 al 8 de gener de 2018 (115 respostes recollides)

D’un taller participatiu de caràcter presencial.

Els resultats d’aquesta primera fase es prendran en consideració a l‘hora d’elaborar una proposta de rehabilitació.

Una segona fase (posterior a l’elaboració d’una proposta de rehabilitació) que es canalitzarà a través d’un segon taller participatiu. La sessió servirà per debatre i validar amb la ciutadania la proposta tècnica de rehabilitació.