L'Ajuntament de Roses ha finalitzat la instal·lació de pilones desmuntables per restringir el trànsit de tots els carrers que tenen accés directe a l'avinguda de Rhode. L'actuació abasta tot el tram comprés entre les rotondes de l'Oficina de Turisme i del Port Esportiu, i amb ella es facilita la tasca de tancament de l'avinguda amb motiu de la celebració d'actes públics com les passades de Carnaval, o diferents actes de Festa Major i altres celebracions que requereixen la restricció del trànsit al llarg de l'any.

Fins ara, aquest tancament es duia a terme amb tanques protectores, amb la conseqüent mobilització de material i personal que comportava. El nou sistema, agilitzarà les tasques de tancament de trànsit, ja que les pilones es mantindran permanentment dipositades a la via pública, essent tan sols necessària una persona per a la seva col·locació en els punts de fixació quan així sigui necessari.

Els carrers dotats del sistema de pilones han estat tots els què desemboquen directament a l'avinguda de Rhode, en el tram comprés entre l'oficina de Turisme i el Port. El nou sistema s'emprarà per primer cop per al tancament a la circulació dels propers divendres, dissabte i diumenge, coincidint amb les passades de Carnaval, tot i que al llarg de l'any són diversos els actes en què és necessari, com Festa Major, esdeveniments esportius, etc.