El futur edifici i instal·lacions del Mercat Municipal de Roses inclouen un aparcament subterrani per a l'estacionament de 200 vehicles, segons consta en l'avantprojecte que està elaborant l'Ajuntament. Les obres d'ampliació i modernització d'aquest equipament es faran sobre el mateix terreny on hi ha l'actual mercat i la idea, segons l'alcaldessa, Montse Mindan, és convertir el complex en un motor comercial del municipi.

"La construcció del pàrquing subterrani pot ser important, no només per al Mercat Municipal sinó també per a tot el poble de Roses, perquè la seva ubicació és molt cèntrica", ha assenyalat l'alcaldessa, conscient de la importància de generar espai per donar cabuda als milers de cotxes que concentra el poble, sobretot, els mesos d'estiu.

Montse Mindan també ha comentat que, paral·lelament a l'avantprojecte, s'està fent un estudi per saber quants paradistes voldran continuar la seva activitat en la nova instal·lació i si hi ha nous paradistes que vulguin entrar a muntar-hi negoci. Cal destacar que el futur equipament és previst que també disposi de metres quadrats per a encabir-hi una gran superfície comercial. "Aquesta proposta sortirà a concurs públic i ens consta que ja hi ha interessats", ha dit Montse Mindan, que també s'ha esperonat perquè, si totes les previsions es compleixen, el nou equipament serà rendible.

"Vam arribar a temps a fer una petició a la Generalitat per poder incorporar una petita modificació en la Llei de comerç, aprovada aquest any passat, perquè ens permeti, a un municipi com Roses, que no arriba als 20.000 habitants, disposar d'una extensió de mercat una mica més gran que el que teníem", ha explicat Montse Mindan.

Punt de trobada i socialització

Punt de trobada i socialització

El Mercat Municipal de Roses està (i seguirà) situat en un emplaçament cèntric i estratègic. La venda tradicional i el producte fresc es complementa amb noves tecnologies i modernitat. A més, aquest equipament s'ha convertit en un punt de trobada i de socialització.