Tres noves càmeres per al control del trànsit i un nombre determinat de càmeres de control d'incivisme i actes delictius (per motius de seguretat es manté la xifra exacta en secret) s'han instal·lat en diferents punts de la trama urbana de Roses. Amb el suport d'aquesta tecnologia, l'Ajuntament té una ferma voluntat de conèixer, a temps real, si es produeixen col·lapses circulatoris, accidents, incidents d'ordre públic...

Per una banda, l'aposta decidida per les càmeres de control del trànsit respon, segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Manuel Fernández, Ferdy, als resultats d'èxit de l'experiència que va suposar la instal·lació d'aquests dispositius a les urbanitzacions del Mas Boscà i del Mas Fumats.

La Policia Local de Roses disposa d'un monitoratge permanent de les principals vies del municipi i, per mitjà del sistema informàtic, és possible detectar a l'instant qualsevol incidència i donar una resposta més acurada i eficient.

L'objectiu, tal com afirma el responsable de l'Àrea de Seguretat Ciutadana, és millorar les funcions de control i vigilància del trànsit no només en urbanitzacions, sinó també en les principals vies de circulació del municipi, així com en els seus punts d'entrada a la vila.

Captació d'alta qualitat

Captació d'alta qualitat

"Els llocs on es troben ubicades les càmeres de trànsit són a la rotonda de l'Oficina de Turisme, a l'avinguda de Rodhe; a la Gran Via Pau Casals, a la rotonda dels cinemes, i a la riera Ginjolers, a l'alçada de l'estació d'autobusos", explica Ferdy, i alerta els conductors que aquestes càmeres que s'han instal·lat disposen de la darrera tecnologia: "Permeten una captació d'alta qualitat, així com la recerca automàtica de vehicles amb interès policial."

En la mateixa línia d'incrementar recursos i reforços de la Policia Local de Roses, l'Ajuntament està duent a terme el projecte d'instal·lació de càmeres de seguretat ciutadana en aquells punts del municipi on es detecti un increment de fets delictius o de conductes incíviques. Sense especificar exactament on es troben instal·lades, aquestes càmeres enfoquen la via pública per intensificar la vigilància al carrer.

Aquesta intervenció, que té un pressupost d'aproximadament 60.000 euros, suposa el punt de partida d'un projecte que serà molt més ampli. "En els pròxims anys, l'Ajuntament de Roses té previst augmentar els llocs del municipi que disposin d'aquesta tecnologia, que tan bons resultats està donant allà on s'ha implantat, conclou Ferdy.