Roses ha iniciat les obres de construcció d´una cambra dessorradora soterrada, encarregada de minimitzar els problemes del col·lector de clavegueram del passeig Marítim. Els treballs es realitzen en el mateix passeig, al costat del monument al Pescador, tindran una durada de 3 mesos i un cost total de 102.000 €.

L´obra consisteix en la incorporació d´un dipòsit acumulador de sorres sobre el col·lector general de clavegueram, fet que permetrà efectuar una neteja periòdica més efectiva. A més, es recuperarà la capacitat hidràulica del col·lector, que actualment presenta una disminució molt important causada per la sedimentació dels materials sorrencs que entren a la xarxa de clavegueram.

La cambra es construeix amb formigó armat de mides 8,75 metres de llarg i 3,60 d´amplada. La seva funció serà la d´interceptar i sedimentar els sòlids arrossegats a la xarxa de clavegueram, per tal de concentrar-la en el seu dipòsit i permetre la seva fàcil extracció amb maquinària convencional, sense interferir en el flux d´aigua del col·lector.

Les obres les executa l'empresa Sorea, com a concessionari del servei d'abastament d'aigua i clavegueram municipal, d´acord a les clàusules i acords del nou contracte acordat amb l´Ajuntament, on la concessionària assumeix diverses inversions d'infraestructures al seu càrrec.