L'Ajuntament de Figueres ha incorporat 10 places d'Unitats d'Escolarització Compartida (UEC) en l'àmbit de perruqueria i estètica. Aquestes places, adreçades als alumnes amb necessitats d'adaptació curricular en la seva formació acadèmica, se sumen a les 30 que la Generalitat ofereix a través de l'Associació per a la Formació Ocupacional de l'Alt Empordà.

Així, amb la incorporació d'aquestes noves places UEC impulsades per l'Ajuntament de Figueres, actualment s'oferten un total de 40 places a Figueres: 20 en l'àmbit de l'hostaleria (a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà), 10 places que introdueixen als oficis de manteniment (a l'Escola Taller del Castell de Sant Ferran) i 10 de perruqueria i estètica.

L'alcaldessa de Figueres i regidora d'Educació, Marta Felip, apunta que l'oferta de places UEC que ofereix la Generalitat és insuficient per cobrir la demanda creixent, i destaca que amb aquesta iniciativa del s'aconsegueix ampliar el ventall de formació d'Unitats d'Escolarització Compartida a la ciutat. "Des del govern municipal apostem per augmentar el nombre de places adreçades als alumnes que necessiten una formació adaptada. Volem que tots els joves de la ciutat puguin cursar els estudis adequats per incorporar-se al món laboral", afirma l'alcaldessa.