Una representació d'alumnes de l'Escola Josep Peñuelas del Río de la Jonquera presenten, aquest dijous 25 de gener, a l'Ajuntament, els projectes que han redactat per reformar el Parc d'en Lloveras.

Els nens i les nenes han treballat els últims mesos en el disseny del parc, a partir de les seves pròpies idees i necessitats, i basant-se en conceptes matemàtics i geomètrics.

Els alumnes donaran a conèixer públicament al consistori diversos plans de millora i arranjament d'aquest espai urbà, el parc de jocs més gran de la Jonquera.

El consistori destinarà enguany una partida pressupostària de 70.000 euros per reformar aquest parc infantil, a partir dels projectes d'adequació que hagin presentat els joves estudiants de l'escola. El govern municipal dona compliment, així, a un dels compromisos adquirits per a aquest mandat.

Aquesta actuació s'emmarca en la voluntat de l'Ajuntament de dur a terme, de forma gradual, una reforma integral dels diferents parcs infantils i de seguir empoderant el Consell d'Infants municipal. Aquest òrgan participatiu va néixer el 2006 i s'ha convertit en un espai de debat i de participació dels joves en les polítiques del consistori. L'objectiu del Consell d'Infants és fomentar la reflexió i l'aprenentatge de les dinàmiques i funcionament de la casa de la vila.