El ple de l’Ajuntament de Vilafant va aprovar inicialment, dimecres passat, el projecte executiu d’arranjament de l’espai públic de darrera de l’església de Sant Cebrià -redactat per l’estudi Martí Franch-, i el projecte executiu de reforma de l’edifici del Cau, situat a darrere de l’església de Sant Cebrià -redactat per l’arquitecta Mariona Llenas. L’objectiu que ha exposat l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys (PSC), és poder iniciar les obres els propers mesos, un cop s’hagi acabat el procés d’aquestes dues obres. D’una banda, les obres de l’entorn de l’església costaran 244.000 euros, mentre que la rehabilitació del Cau tindrà un cost inicial de 60.000 euros.

“Del Cau, se’n conserva l’estructura externa perquè és un edifici vell”, argumenta Cantenys, la qual destaca la importància de restaurar un edifici que forma part de l’imaginari col·lectiu dels veïns de Vilafant.

Aquesta és una part de la permuta que va fer l’Ajuntament de Vilafant amb el Bisbat de Girona. Amb aquesta parcel·la sota la propietat municipal, ara, el consistori vilafantenc vol reordenar tot aquest espai de l’entorn de l’església. En aquest sentit, es podrà donar la volta a l’església un cop s’hagi netejat tot aquest sector.

La restauració del Cau era una de les actuacions més destacades en el pressupost municipal del 2018 aprovat a principis d’aquest any pel ple de l’Ajuntament. Precisament, aquest va ser un dels projectes proposats pel grup municipal d’ERC, que es va acabar abstenint en la votació del pressupost.

D’altra banda, el ple de dimecres va aprovar provisionalment la imposició i ordenació de contribucions especials per a l’execució del projecte de construcció de voreres a la urbanització El Parc de Vilafant.