L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha fet pública l'activitat generada al Servei d'Orientació i Intermediació Laboral del Departament de Treball, Formació i Ocupació aquest 2017. D'acord amb les dades facilitades,s'han gestionat 146 ofertes de treball, a les quals s'ha donat resposta amb usuaris inscrits a la Borsa de Treball de l'Ajuntament, empadronats al municipi.

Aquesta dada és esperonadora, segons els tècnics d'aquest servei, més encara si la comparem amb anys anteriors; el 2012 es van gestionar 55 ofertes, el 2013 n'hi va haver 76, l'any següent 62, l'any 2015, 69 i l'any passat se'n van gestionar 101. "Com es pot veure amb aquestes dades hi ha hagut un increment molt notable de les ofertes gestionades en els darrers anys del servei", asseguren.

El Servei d'Orientació i Intermediació Laboral del Departament de Treball, Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries porta a terme programes individuals d'orientació per a aquelles persones que volen introduir-se en el món laboral o volen millorar-ne la seva situació. Aquesta tasca es fa tant a escala individual, mitjançant entrevistes, com a escala grupal amb dinàmiques i sessions de grup.

Aquesta orientació laboral es complementa amb una formació ocupacional ajustada a les necessitats de les empreses del municipi. Amb l'objectiu de continuar millorant aquesta formació ocupacional es fa un disseny de cursos ajustat al tipus d'ofertes que més demanen les empreses del municipi castelloní.

"Per aquest motiu s'ha posat especial atenció al sector serveis i a l'hostaleria; des de l'any passat col·laborem amb l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà i fem cursos amb certificació professional. Tots aquests cursos i tallers es troben a l'agenda formativa de l'Ajuntament", assenyalen els responsables del servei.