En el marc del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de Castelló d’Empúries, aquest curs s’ha creat el Consell dels Infants i Joves, un òrgan de participació que té per objectiu donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó també en tots els aspectes relacionats amb el poble. El Consell dels Infants i Joves està representat per una vintena d’alumnes, però hi participa tot l’alumnat de 5è de Primària i 1r d’ESO, a través de les sessions a l’aula. El calendari preveu cinc trobades de representants fora de l’horari escolar, i quatre sessions d’una hora a l’aula. Actualment, ja s’han dut a terme dues trobades de representants fora de l’horari lectiu a la tarda, a la capella de Santa Clara, i la propera setmana comencen les sessions l’aula.

En les trobades fora de l’horari escolar, els representants van conèixer quin tema es treballaria aquest curs -concretament el Medi Ambient-, com ho farien, quina seria la dinàmica de treball, què vol dir participar, què saben sobre el tema, quines notícies i/o curiositats sobre el medi ambient hi ha al municipi actualment, etc. Ara caldrà continuar tot aquest treball a les aules i també amb altres trobades de representants.

A final de curs, es convocarà un Ple extraordinari a l’Ajuntament, on els representants presentaran a l’alcalde i als regidors les propostes que hauran treballat a l’aula i a les trobades, amb el compromís per part de l’Ajuntament castelloní de donar resposta a cadascuna d’elles.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló, Anna Massot, es mostra satisfeta pel compromís que han agafat aquests alumnes. “L’assistència a les sessions fora de l’horari escolar és molt bona i, des del primer moment, els alumnes han mostrat molt d’interès en el projecte”, explica Massot. S’espera que el proper curs aquest òrgan de participació s’ampliï a l’alumnat de 6è i 2n d’ESO.