El portaveu del grup municipal del PPC a Vilafant, José Francisco Parra, ha lamentat que tots els grups municipals votessin en el ple d'aquest dimecres al vespre en contra d'una moció del partit per donar suport i defensar la presó permanent revisable.

Parra ha explicat que "la presó permanent revisable, aprovada en la primera legislatura amb Mariano Rajoy al capdavant del Govern d'Espanya, és una pena extraordinària per suposats d'extrema gravetat com per exemple en casos de terrorisme amb resultat de mort". "La seva finalitat és impedir que els autors de greus crims que no demostrin la seva voluntat de reintegrar-se en la societat tornin a recuperar la seva llibertat posant en perill novament a la gent", ha afegit.

Així mateix, el portaveu del PPC a Vilafant ha assegurat que "des del Partit Popular sempre vetllem per la dignitat de les víctimes i els seus familiars", i ha assenyalat que "és vergonyós que els partits de l'oposició hagin demanat al Congrés dels Diputats la supressió d'aquesta fita tan transcendental". "Els representants polítics amb responsabilitats no podem donar l'esquena a aquesta realitat social", ha manifestat.

En aquest sentit, José Francisco Parra ha recordat que "la presó permanent revisable té un ampli suport social; és una mesura absolutament europea, ja que existeix en països del nostre entorn com Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit, Suïssa o Dinamarca; i per suposat, és plenament constitucional, tal i com han avalat el Consell Fiscal, el Consell General del Poder Judicial i el Consell d'Estat".

En la moció del Partit Popular es reclamava que l'Ajuntament de Vilafant mostrés el seu suport a la figura de la presó permanent revisable incorporada en l'ordenament jurídic, que s'instés als diferents Grups Parlamentaris amb representació al Congrés dels Diputats que reconsideressin la seva postura sobre la seva derogació, i finalment traslladar aquests acords al ministre de Justícia, als Grups Polítics del Congrés, Senat i de les Corts, Parlament de Catalunya i a la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.