Avui s'ha pogut veure de prop els avançaments de les obres del parc de Bombers de Figueres en una visita a la qual ha assistit l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el director de Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta.

La reconstrucció del Parc de Bombers, que fins ara funcionava amb unes instal·lacions precàries, compta amb un pressupost d'1.150.000 euros. Aquesta reforma és un tema que s'ha estat lluitant des de la Conselleria d'Interior des del primer any de govern de l'alcaldessa. Ballesta s'ha mostrat prudent a l'hora de fixar terminis de finalització de les obres, però ha assegurat que si aquestes segueixen el ritme previst, l'equipament tornarà a estar plenament operatiu al llarg d'aquest 2018. L'estimació prevista en el calendari dels treballs és que les obres acabin el mes de juny aproximadament per tal que l'equipament estigui pràcticament enllestit per a la propera campanya d'incendis.

Les noves instal·lacions comptaran amb una nova zona de serveis i de convivència que serà millorada i ampliada, ja que es passarà de 1.062,35 metres quadrats a 1.295,10. L'obra principal es basa en aixecar un edifici de dues plantes en el qual hi haurà dependències com ara la cuina, la sala d'estar i les habitacions, que actualment estan en mòduls prefabricats. Amb aquestes noves dependències, els Bombers que donen servei a la comarca podran treballar d'una manera molt més còmode.

Marta Felip ha apuntat que, des de l'Ajuntament, "continuant aquesta modificació del parc de Bombers, millorarem l'entorn a través d'una reforma del carrer de la Via Làctia, que està molt a prop de tres centres educatius". D'aquesta manera es podrà facilitar l'accés als vianants i als vehicles.

Al seu torn, Albert Ballesta ha volgut remarcar que està molt content de veure que la qüestió de les obres ja és una cosa material, i ha destacat també la importància que té el parc de Bombers de Figueres recordant "els moments com ara els incendis de l'Empordà, en els quals aquest parc ha estat el centre de les actuacions".