Vilafant

Vilafant adequa un tram de la riera afavorint el creixement d'arbres autòctons

S'ha fet una desbrossada general de vegetació, s'han retirat arbres morts i caiguts i també s'han eliminat les espècies vegetals invasores

11.01.2018 | 11:02
El tram de riera on s´ha actuat

Agència Catalana de l´Aigua (ACA) i l´Ajuntament de Vilafant han finalitzat els treballs per adequar un tram de 900 metres de la riera d´en Serra (conca de la Muga) dins de la zona urbana d´aquesta localitat. Amb un cost proper als 5.900 euros, l´ACA ha finançat el 80% de l´actuació i el consistori ha aportat el 20% restant.

Els treballs, ja finalitzats, s´han dut a terme des del creuament de la riera amb l'autopista AP-7 fins 250 metres aigua amunt de la confluència amb la riera de Les Costes i han consistit en la desbrossada general de vegetació de forma selectiva, la tala d´arbres i arbustos al·lòctons, l´aclarida selectiva d´arbres, de rebrots o podes, la retirada d´arbres morts o caiguts i l´eliminació de canyes. L´actuació ha culminat amb la plantació d´arbusts o arbres autòctons.

Les mesures dutes a terme garanteixen la circulació de l´aigua i minimitzen els riscos en cas d´avingudes. Així mateix, els treballs també afavoreixen la proliferació d´espècies vegetals de ribera pròpies d´aquest ecosistema.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema