L'Associació Amics del Castell de Sant Ferran va nomenar ahir el nou president de l'entitat figuerenca, César Barrenechea. El regidor del PSC a l'Ajuntament de la ciutat agafa el relleu del veterà Antonio Herrera, que es jubila després de 15 anys ocupant el càrrec.

Barrenechea afronta aquesta nova etapa amb el repte de captar nous socis amb l'objectiu d'acostar el castell de Sant Ferran als figuerencs.

L'antic regidor d'esports de la ciutat va assumir el càrrec amb la voluntat d'estructurar l'entitat i crear noves àrees separades: jurídica, esportiva, cultural i patrimonial i tresoreria. «No vull portar-ho d'una forma presidencialista», va assegurar Barrenechea.

Doblar els socis

Aquesta divisió interna més àmplia respon a la voluntat de la nova junta directiva d'augmentar el nombre d'activitats i amb elles, també els socis.

Actualment compten amb 360 afiliats i Barrenechea s'ha plantejat com a objectiu doblar-ho en els propers 4 anys. Amb noves conferències amb experts i més activitats, el recent president va assegurar estar «plenament convençut» que assoliran l'increment d'associats.

Els Amics del Castell han organitzat fins ara recitals de poesia, exposicions i presentacions de llibres amb la voluntat d'obrir el monument històric a la ciutat.

Barrenechea és conscient de l'escassa vinculació entre els ciutadans i el recinte. «No participem massa del castell, però l'acostament ha de ser mutu», va assegurar el president, confiat que el Consorci del Castell de Sant Ferran hi col·laborarà.