L’empresa Butterfly Park, de Castelló d’Empúries, segueix amb la voluntat de traspassar les seves instal·lacions a Roses. Aquest canvi de seu comporta una inversió de més d’un milió d’euros, però suposarà augmentar la dimensió de les seves instal·lacions fins a gairebé el doble de les actuals.

Actualment, compten amb més de 2.000 metres quadrats de selva tropical a la carretera Santa Clara sense número. Allà, els animals habiten en semillibertat en un recinte on les plantes ajuden a aconseguir l’ambient adequat i a mantenir el sistema ecològic de manera equilibrada.

Robert Genesse, el propietari d’aquesta empresa, apunta que la seva situació actual a Castelló és complicada. Tot i que és una zona tranquil·la que afavoreix el benestar dels seus animals, el ter­reny està limitat i, a més a més, l’any passat, l’Ajuntament del municipi els va treure 500 metres quadrats de pàrquing per fer una rotonda a la cruïlla amb la carretera vella d’Empuriabrava. “Tots aquests matisos són inconvenients a l’hora de poder fer créixer l’empresa”, apunta el propietari, amb més de quinze anys dedicant-se a aquest parc, que és l’únic a Catalunya amb aquestes característiques.

Segueixen a Castelló, de moment

L’empresa seguirà amb la seva activitat habitual a Castelló fins d’aquí a un temps, però, a la llarga, tenen la intenció de traslladar-se. A Roses, els terrenys dels quals disposa el propietari estan situats a l’entrada del municipi, a davant del supermercat Lidl. Actualment, l’equip està gestionant els permisos necessaris per començar l’activitat en aquesta finca, i aquesta gestió els impedeix fixar una data concreta d’obertura.

“Si d’aquí a dos anys ja s’hagués acabat tot el procés, estaria molt content”, comenta Genesse. Amb aquestes noves instal·lacions, que serien més grans i completes, l’equip de Butterfly Park podria fer visites guiades més llargues, de fins a dues hores de duració.

Aquesta empresa va començar sent un papallonari. D’entre les moltes espècies que mostren als visitants, presumeixen de tenir la més gran del món. Comptant que les papallones només tenen dues o tres setmanes de vida, Butterfly Park el que fa és comprar les crisàlides en granges de països tropicals, i fer-les néixer a les seves instal·lacions.

Després de començar amb les papallones, van decidir incorporar més animals al recinte. Actualment tenen ocells diversos, coloms, lloros, tórtores, tortugues, iguanes, ratpenats i cérvols. Tots estan en semillibertat, ja que no estan tancats en gàbies, sinó que estan en recintes molt espaiosos.

Actualment, Butterfly Park es dedica a fer visites guiades a turistes, a gent de la tercera edat i també a escoles, i expliquen als assistents totes les varietats i característiques dels animals de les seves instal·lacions

A més a més, l’entitat té presència en congressos internacionals on participen centres de reproducció de papallones d’arreu del món.