Figueres

L'Ajuntament de Figueres impulsa l'ampliació del Pla del Centre Històric

Ha aprovat un Pla de rehabilitació de l'Eix Sant Pau Centre

18.12.2017 | 11:48

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, he explicat aquest dilluns al matí el nou Pla de Rehabilitació de l´Eix Sant Pau Centre durant la visita d´obres al nou centre de Distribució d´Aliments i les noves oficines administratives de Serveis Socials que l´Ajuntament de Figueres obrirà al públic a principis d´any al carrer Sant Pau i carrer Escoles.

Les noves dependències dels Serveis Socials de l´Ajuntament de Figueres disposaran d´una superfície de 500m2 amb entrada pel carrer Sant Pau, i suposaran una gran millora de les condicions del personal i dels usuaris del servei que actualment es troben entre els antics jutjats i l´edifici dels sindicats al carrer Poeta Marquina.
Aquestes dependències estaran connectades amb el nou Centre de Distribució d´Aliments, de 500m2 també, que tindrà l´entrada pel carrer Escoles i servirà per centralitzar tots els serveis que actualment es troben repartits en diversos locals per manca d´espai, l´equipament disposarà de magatzem amb capacitat per 110 palets, supermercat, bugaderia, i una oficina d´atenció.

Marta Felip ha explicat que la voluntat del govern és ampliar el Centre Històric des de la Rambla fins la plaça de l´Institut, com ja s´està fent amb l´ampliació del Centre Històric des del sector del carrer Muralla fins al Parc de les Aigües i el nou Auditori dels Caputxins.

Per aquest motiu vol impulsar un Pla de rehabilitació de l´Eix Sant Pau Centre, amb fons municipals, que serveixi per impulsar la transformació de l´espai públic, la millora de comerços i edificis, i ajudi a potenciar les iniciatives privades que dinamitzin aquest sector convertint-lo en una zona de serveis al centre de la ciutat.

L´Àmbit d´actuació d´aquest Pla comprèn el sector entre l´Avinguda Salvador Dalí, la Rambla, la plaça de l´Institut, i el carrer Nou, amb 400.000€ en ajuts i subvencions: 100.000€ per a la rehabilitació de façanes, 100.000€ per a l´obertura de nous comerços, 100.000€ per a la millora de l´eficiència energètica dels edificis, 100.000€ per a la millora de cobertes i tancaments dels edificis.

També s´ha realitzat una visita a les obres de reforma de l´antic cinema Las Vegas que estarà enllestida el primer trimestre del 2018, en la que l´Ajuntament de Figueres hi aporta 350.000€, i que es podrà

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema