Ajuntament de Castelló d´Empúries ha rebut una subvenció de 2.291,76€ de l´àrea de Bon Govern, Transparència i Participació de la Diputació de Girona, per ajudar a impulsar el projecte del Pressupost Participatiu´18 que l´Ajuntament ha engegat recentment.

El projecte de Pressupost Participatiu va començar el passat mes d´octubre en la seva primera fase i va aconseguir recollir més de 600 propostes dels ciutadans i ciutadanes del municipi.

Actualment el projecte es troba en la seva 2a fase, la valoració de la comissió tècnica de les propostes, que ja ha començat i que es preveu que finalitzi a finals d'any. Les propostes es valoraran en funció del seu cost i que no superin els 125.000 € assignats, que siguin inversions, que siguin de competència municipal, que no siguin competència d'altres administracions, que siguin viables tècnicament, que no contradiguin plans aprovats i que no formin part del manteniment ordinari i habitual de l'Ajuntament.

Finalitzada aquesta valoració tècnica, les propostes que passin el tall seran presentades i analitzades pels ciutadans en el Fòrum Ciutadà de priorització. Aquest, està previst que es faci a finals del mes de gener de 2018 en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de propostes que seran les finalistes.

La darrera de les fases serà la votació ciutadana de les propostes finalistes on es preveu que s'obri un període de votació popular durant unes setmanes del mes de febrer de 2018.