Les previsions de fort onatge i una avaria en un motor obliguen el vaixell «Astral» de l'ONG Proactiva Open Arms a marxar del port de Roses amb un dia d'antelació. En principi, la seva estada finalitzava dissabte, 16 de desembre, però aquest divendres mateix, al matí, inicia rumb cap a Badalona, on serà sotmès a una reparació.

L'imprevist ha fet canviar els seus plans de ruta, tenint en compte que el següent destí després de Roses havia de ser Mallorca. Tot i així, l'ONG ha planejat portar la seva campanya de sensibilització el febrer del 2018 a totes les illes Balears i no només a Mallorca.

Voluntaris de l'ONG Proactiva Open Arms van arribar dilluns, 11 de desembre, a bord de l'«Astral» al port de Roses, en el marc d'un treball divulgatiu de la tasca de salvament a persones que es realitza al Mediterrani. La campanya, que té el suport de la Direcció General de Ports de la Generalitat, ha tingut com a recorregut vuit ports catalans, l'últim del qual ha estat Roses (abans, el vaixell ha fet parada a l'Ametlla de Mar, Sant Carles de la Ràpita, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, Arenys de Mar, Blanes i Palamós).

Amb aquesta iniciativa, es vol sensibilitzar escolars i ciutadans mostrant la situació d'emergència humanitària al Mediterrani central, on arriben milers de persones que fugen per mar de conflictes bèl·lics, persecució i pobresa.