L'equip de Govern de Figueres vol impulsar la darrera fase d'obres de l'antic convent dels Caputxins per adequar l'accés exterior i fer millores a l'edifici annex -que forma part del complex-. Els treballs, valorats en 779.385,27 euros, es finançaran a través del Pla de Barris i suposaran la culminació de l'actuació de transformació del conjunt arquitectònic. En concret, s'arranjarà el tram pendent de l'entrada de l'equipament i es faran treballs de climatització, instal·lació de cobertes i finestres a la zona d'oficines. L'objectiu és que aquesta part de l'antic convent aculli les dependències de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, que actualment s'ubiquen a l'Escola d'Hostaleria. El projecte se sotmetrà a aprovació definitiva al ple d'aquest dijous al vespre.

Figueres va iniciar les obres de rehabilitació d'aquest antic convent l'any 2011 a través de l'1% Cultural. Fins ara s'hi ha fet tres actuacions diferenciades per fases per un valor total de gairebé 3,5 MEUR.

La darrera intervenció es va culminar a principis d'aquest any i va permetre recuperar l'antic claustre, una sala polivalent i diversos despatxos ubicats a l'edifici annex -on hi ha les oficines del Pla de Barris- i que forma part del complex datat del segle XVII.

El govern municipal porta a aprovació definitiva al ple d'avui la quarta fase, valorada en 779.385,27 euros. Aquests treballs han de servir per completar la fase anterior amb una millora de l'accés a l'entrada principal de l'edifici i la climatització, instal·lació de finestres i cobertes a l'espai d'oficines.

L'objectiu és que aquesta zona pugui acollir noves dependències municipals entre les quals hi havia Promoció Econòmica, que es deixarà l'espai que ocupa a l'Escola d'Hostaleria per l'ampliació de l'oferta formativa del centre. La intervenció es finançarà a través del Pla de Barris.

Els treballs han de suposar completar tota l'obra projectada. Per a més endavant i encara sense data, el govern ha manifestat en diverses ocasions la voluntat d'obrir un carrer a la part posterior i rehabilitar els antics jardins del convent.