El servei de Cooperació de l'Ajuntament de Figueres presentarà el dissabte 16 de desembre a les 11.30 h a la Casa Empordà el "Catàleg d´activitats educatives i tallers relacionats amb els valors de la cooperació, solidaritat i la cultura de pau", que han editat diferents entitats que formen part del Consell Municipal de Cooperació.

En el catàleg, que recull un total de 21 tallers i activitats educatives dirigides als agents i institucions formatives de la ciutat, hi participen bàsicament Oenegés i petites entitats, la majoria formades per gent voluntària, de Figueres i de la proximitat. El document inclou propostes de diversa metodologia: xerrades, jocs, video-fòrums, tallers vivencials o d´expressió artística, exposicions i maletes pedagògiques que enfoquen un munt de temes.

L´objectiu és que sigui una eina de suport al professorat en la seva tasca pedagògica, tan necessària en una societat multicultural i complexa com la que ens toca conviure.

Com diu el regidor de Cooperació Internacional, Francesc Cruanyes, en la presentació del catàleg "a través del Consell de Solidaritat i Cooperació, els figuerencs i les figuerenques tenen la garantia absoluta que la destinació dels diners de tots s´esmercen per al profit de molts, i per tancar el cercle percebre de primera mà, aquí, el que tants voluntaris fan allà. Aquests tallers que ara es presenten són un tast de la tasca ordinària dels col·lectius que treballen cada dia d´una forma extraordinària".

El projecte ha estat subvencionat en la convocatòria de projectes de sensibilització d´aquest any 2017.