Aquest dilluns, 11 de desembre, està prevista l'arribada al Port de Roses del vaixell «Astral» que l'organització Proactiva Open Arms utilitza en les seves missions de rescat humanitari en les aigües del Mediterrani. L'«Astral» ha estat amarrat aquests dies en diferents ports de la costa catalana i la seva ruta acaba al port rosinc, on estarà fins dissabte, 16 de desembre.

L'ONG desenvolupa, amb el suport de Ports de la Generalitat, una campanya de sensibilització amb aquest vaixell, destinada essencialment a sensibilitzar als escolars de primària i secundària sobre la crisi humanitària que es viu al Mediterrani.

Proactiva Open Arms organitza una sèrie d'activitats a terra que es complementen amb la visita de l'«Astral», xerrades amb vídeos de l'activitat de l'ONG a la Mediterrània i tallers adreçats a alumnes de primària i secundària per donar a conèixer la seva acció. L'horari en què es pot visitar el vaixell és de 10.00 a 13.00 hores i de 16.30 a 20.00 hores.

L'acció de Proactiva Open Arms té per objectiu promoure la participació ciutadana i fomentar una educació basada en el diàleg, la convivència i la justícia, per tal de contribuir a formar una comunitat més cívica i tolerant a través de l'educació en valors com la integració, la solidaritat i l'esportivitat, entre altres.