En vista a l'aprovació, en breu, de les condicions del nou servei de recollida d'escombraries i neteja viària de Figueres, l'agrupació de Compromís d'Esquerres per Figueres i l'associació Figueres Democràcia han organitzat un acte informatiu per a aquest divendres, 8 de desembre, a les 19.00 hores, al local de l'Associació de Veïns Joncària Parc Bosc (plaça Mariana Pineda).

Els organitzadors expliquen que, en aquesta convocatòria, oberta a tothom, es vol traslladar a la ciutadania una anàlisi general de la situació d'aquest servei al municipi i de les necessitats i oportunitats de la ciutat en el futur.

En aquesta trobada, titulada "Els residus i la neteja viària. Un servei municipalitzat? Una gestió eficient?" participen quatre ponents: el regidor de Compromís, Òscar Vergés; el membre de Figueres Democràcia, Alfons Romero; el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Figueres, Francesc Paneque, i el regidor de Medi ambient i residus de Sant Just Desvern, Lluís Monfort.

"A més d'explicar la gestió dels residus, es tracta de parlar també sobre el cost i l'eficiència del servei, de qüestionar la titularitat de la gestió, sobre la municipalització dels serveis urbans, i els canvis que comportarà el nou servei que es vol que substitueixi l'actual, prorrogat des de fa un any", ha avançat Òscar Vergés.