L'Escola Municipal de Música Antoni Agramont de Castelló d'Empúries acaba d'estrenar una sala d'audicions, que es troba a la planta baixa del convent de Santa Clara. Si bé encara falta executar l'última fase del projecte, detalls que tenen a veure amb el tractament acústic, amb l'escenari definitiu i amb la incorporació d'un piano, els alumnes ja han tingut l'oportunitat d'interpretar peces musicals en el nou espai. "Esperem que durant aquest curs s'acabarà d'equipar", confia el director del centre, Oriol Casadevall.

L'espai té una capacitat per a un centenar de persones (té uns 18 metres de llarg per uns 5 d'ample) i, a més de tenir la funció de sala d'audicions, s'ha previst convertir-lo en una sala polivalent. D'aquesta manera, a més de les audicions, s'hi poden fer classes, assajos de les formacions de l'escola i activitats extraordinàries.

"Tot i que les activitats més grans de l'escola, com el concert de Nadal i la festa de final de curs, on participa tota l'escola, no s'hi podran fer per falta d'espai, aquesta sala ens ha de permetre organitzar més audicions i activitats adreçades a les famílies i al públic en general, per mostrar la tasca que portem a terme", ha dit Casadevall, que ha afegit: "El municipi guanya un espai que ha de ser idoni per gaudir d'una programació musical que fins ara no disposava d'un lloc adequat."